Lees klantwaardering  9,6

Voor informatie: 0341 - 25 84 10
Ma t/m vr 08:00-17:00 uur
Za 09:00-12:00 uur

Bikefit center

Waarom een bikefit?
Een bikefit (fietsmeting) is essentieel voor het bepalen van een optimale zitpositie, of het nu voor de aanschaf van een nieuwe fiets is of om beter op je huidige fiets te zitten. Tevens lost een bikefit ook erg veel problemen op zoals knieklachten, rugklachten, voetklachten of nekklachten.

Kennismaking
Voordat we een fietsmeting uitvoeren is het belangrijk om te weten waarom je een meting wil laten doen, is dit omdat je klachten hebt tijdens het fietsen of omdat je deze juist wil voorkomen. Veel klachten komen voort uit fysieke problemen zoals bijvoorbeeld een versleten heup, knie of rug maar ook tintelingen in handen of zadelpijn zijn veel voorkomende ongemakken. In alle gevallen is het belangrijk dat je zitpositie optimaal is want dan kun je de meeste problemen oplossen en voorkomen!

Schoenplaatjes en schoenen
De plaatsing van de schoenplaatjes wordt vaak onderschat terwijl dit net zo belangrijk is als alle andere afstellingen, hier kijken we dan ook het eerst naar tijdens een bikefit. Bij mountainbike schoenen kun je vooral de voor- achter plaatsing van de schoenplaatjes aanpassen, terwijl we bij racefietsschoenen ook veel kunnen doen met de rotatie van de plaatjes. Indien noodzakelijk kunnen we de stand van je voeten corrigeren door middel van wigjes, deze variëren in dikte en we kunnen ze zowel in de schoenen als onder de schoenplaatjes plaatsen. Als er sprake is van beenlengte verschil dan kunnen we dit tot op zekere hoogte compenseren door "wigjes" onder de schoenplaatjes te monteren. We adviseren ook om oude schoenen die minder steun aan je voeten geven tijdig te vervangen, dit kan in grote mate instabiliteit voorkomen.

Zadel en afstelling
In de meeste gevallen is het niet nodig om een nieuw zadel te kopen omdat een verkeerde zitpositie vaak de oorzaak is van zadelpijn! We kijken bij het bepalen van de juiste positie onder andere naar de zadelhoogte en hoever het zadel naar voren of naar achteren moet staan. Een te hoge of te lage positie kan resulteren in instabiliteit en dus in zadelpijn. De terug stand van het zadel is ook erg belangrijk, deze bepaalt of je je kracht goed kunt overbrengen op je pedalen en zorgt in grote mate voor je balans op de fiets. Als we naar de zadel positie kijken bepalen we tevens de schuinstand, dit houdt in hoever het zadel voorover of achterover gekanteld staat. Te ver voorover kan ervoor zorgen dat er teveel druk op je handen komt en te ver achterover geeft onder andere meer druk op je geslachtsdelen. Als blijkt dat je houding op de fiets optimaal is en je hebt nog steeds zadelpijn dan concentreren we ons uiteraard op het type zadel. Met behulp van de "IDMatch smart caliper" bepalen we welk zadel voor jou geschikt is en je hebt zelfs de mogelijkheid om deze 30 dagen lang te testen!

idmatch-zadelmeting

Stuur en stuurpen
Je ziet soms dat mensen erg diep of juist erg rechtop zitten, beide posities zijn uiteraard niet ideaal. Om deze houding aan te kunnen passen wordt er vaak als oplossing een kortere of langere stuurpen gemonteerd. De breedte van een stuur is tevens belangrijk, je moet altijd het gevoel hebben dat je de controle over de fiets hebt. Vooral in de bochten of technische passages moet je je comfortabel en zeker voelen. Een stuur moet vooral niet te smal zijn, dit kan voor nek problemen zorgen omdat je dan geen ontspannen houding kunt aannemen. De stuurrotatie is ook erg belangrijk, een mountainbike stuur heeft bijvoorbeeld een bepaalde "backsweep" en je ervaart echt een enorm verschil als je deze roteert. Tenslotte is de stand van de hendels erg van belang, je moet vanzelfsprekend altijd goed bij je remmen en shifters kunnen.

Ons bikefit systeem
Wij werken niet met een geautomatiseerd systeem omdat dit altijd een gemiddelde hoogte, lengte of afstand zal aangeven! Onze bikefitters streven altijd 100 procent naar de optimale positie voor de renner, hier komt de ervaring van een professional duidelijk aan bod. Het gewenste doel van de fietsmeting staat voortdurend centraal en door de interactie tussen beide personen kan het beste resultaat behaald worden. De “optische waarnemingen” van de bikefitter in combinatie met het “gevoel” van de renner zijn van belang voor het perfect afstellen van de fiets. Na elke aanpassing wordt er nauwkeurig gekeken welke veranderingen worden waargenomen en of het gevoel tijdens de fietsbeweging veranderd. We maken gebruik van het Cyclefit meetsysteem, toonaangevend in de wereld van het bikefitten!

bikefit-fietsmeting-orbea-zadelmeting

Waarom een bikefit laten uitvoeren bij Maxibikes?
Wij zijn een IBFI gecertificeerd bikefit center, dit houdt in dat wij een uitgebreide opleiding hebben afgerond om een professionele bikefit uit te kunnen voeren. Wij gaan altijd voor een optimaal resultaat, dus zijn wij langer bezig dan gepland dan is dat voor ons geen probleem. Enige tijd na de bikefit zullen we contact met je opnemen want we willen ook graag weten wat je "gevoel" in de praktijk is. Wij vinden het belangrijk dat je optimaal op je fiets zit zodat je meer plezier uit het fietsen kunt halen en beter kunt presteren. Iedereen is bij ons welkom voor een bikefit, niet alleen Orbea rijders! Kijk voor alle mogelijkheden en prijzen op onze bikefitting tarieven pagina!

Wil je een afspraak voor een bikefit maken? Bel met 0341-258410 of stuur ons een bericht>>

 

Wij verwelkomen graag fietsers van elk niveau voor een bikefit
Uiteraard komen veel van onze bikefit klanten uit de omgeving van Nunspeet, Harderwijk, Ermelo, Putten, Nijkerk, Doornspijk, Elburg, Wezep en Oldebroek. Voor een goede fietsmeting is men echter wel bereid om een langere afstand te rijden, regelmatig bezoeken atleten van buiten onze regio ons. Vele hobbyrijders maar ook diverse internationale wedstrijdrenners kunnen wij inmiddels tot onze vaste klanten rekenen!
 

Orbea specialist

Orbea testcenter

Orbea onderhoud

bikefitting

klantwaardering 9.6

591