Lees klantwaardering  9,6

Voor informatie: 0341 - 25 84 10
Ma t/m vr 08:00-17:00 uur
Za 09:00-12:00 uur

Orbea historie

Orbea heeft een rijke historie in fietsen
Orbea werd in 1840 als familiebedrijf opgericht door de broers Juan Manuel, Mateo en Casimiro. Orbea staat al vele jaren bekend als zeer vooruitstrevend en bovendien zijn ze marktleider in Spanje. Ze waren oorspronkelijk producent van pistolen en geweren maar in 1930 verliet Orbea de wapenindustrie en begonnen ze met het ontwerpen en produceren van fietsen. Orbea begon al in 1934 deel te nemen aan de Tour de France, met de bekende Spanjaard Mariano Cañardo als het wieler boegbeeld van het Orbea team. In 1969 vormden de werknemers een unieke coöperatie en kochten ze de Orbea fabriek van de familie Orbea. De nieuw gevormde Orbea coöperatie verhuisde hetzelfde jaar van Eibar naar het naburige Mallabia, waar de eerste gespecialiseerde fietsfabriek werd gebouwd. De daaropvolgende jaren richtte Orbea zich op de productie van vrijetijdsfietsen voor consumenten in heel Europa. Orbea keerde in 1980 terug in het wielerpeloton als Gin MG-Orbea en later als SEAT-Orbea, met als bekende renners Pedro Delgado, Jokin Mújika en Pello Ruiz Cabestany. Orbea nam als merk deel in de Tour de France, de Vuelta en vele andere mondiale wedstrijden. Orbea begon in 1989 tevens met de productie van mountainbikes en niet zonder succes mogen we wel zeggen!

orbea-alma-kopen-maxibikes
Julien Absalon

Orbea staat garant voor topprestaties in de wielersport!
Julien Absalon is een van de meest succesvolle mountainbikers ooit en hij behaalde zijn grootste overwinningen dan ook op een Orbea. Hij won in totaal vijf wereldtitels en werd zelfs 2 keer Olympisch kampioen. Het Clif Pro team is in het verleden ook op Orbea actief geweest in het dames mountainbiken, vele nationale- en internationale titels werden door de rensters van dit team behaald. Op dit moment is Anne Tauber een Nederlandse kanjer op de mountainbike en zij rijdt voor het officiële "Orbea Factory Team". Voor dit team rijden meerdere wereldtoppers en zij zijn goed voor vele podiumplaatsen tijdens wereldbeker wedstrijden en internationale kampioenschappen. In het professionele wielerpeloton rijden met veel succes het Euskadi team en het Ceratizit WNT team op de snelle fietsen van Orbea. Andrew Starykowicz is in de triatlonsport een hele grote naam, hij heeft tenslotte de snelste fietstijd ooit op de hele triatlon gereden. Hij behaalde deze prestatie tijdens de Ironman Texas in 2017 op een Orbea Ordu. Maar ook in de iets minder bekende wielersport zoals enduro, gravel en E-MTB behalen Orbea renners met regelmaat overwinningen op het hoogste niveau!

orbea oiz 2024 testen en kopen
Anne Tauber

Orbea is de partner van het Lotto Dstny Cycling Team!
In zijn bijna vier decennia lange geschiedenis is het team de maatstaf geworden in het peloton. Al sinds 1985 verbindt de Nationale Loterij de naam van het merk Lotto aan de wielerploeg, sinds 2023 bundelt Lotto de krachten met het technologiebedrijf Dstny. Op zijn beurt kan Orbea terugvallen op 183 jaar ervaring en een rijk koers-DNA. Het Baskische bedrijf vernieuwt zichzelf voortdurend, de enige manier om succes op de lange termijn te garanderen!

orbea lotto dstny - maxibikes nunspeet
Orbea | Lotto Dstny Cycling Team

Klik hier of hier voor mooie filmpjes over de geschiedenis van Orbea!
 

Orbea specialist

Orbea testcenter

Orbea onderhoud

bikefitting

klantwaardering 9.6

527