Lees klantwaardering  9,5

Voor informatie: 0341 - 25 84 10
Ma t/m vr 08:00-17:00 uur
Za 09:00-12:00 uur

Zadelmeting

Wanneer is een zadelmeting noodzakelijk?
Wij adviseren je om een goede bikefit te laten doen voordat je een nieuw zadel aanschaft, dit omdat veel klachten worden opgelost dankzij een optimale zitpositie. Blijk je toch een verkeerd zadel te hebben, dan kun je met behulp van een IDMatch zadelmeting jouw perfecte zadel aan laten meten.

IDMatch Smart Caliper
Door middel van de IDMatch Smart Caliper kan jouw ideale zadel worden geadviseerd, dit wordt gedaan door het meten van 3 maten. De dikte van de bovenbenen, de bekkenafstand en de flexibiliteit van het bekken. Aan de hand van deze maten kunnen we het beste zadel bepalen. Klik hier voor een filmpje over hoe wij kunnen bepalen welk type zadel voor jou ideaal is.

Selle Italia zadels
De zadels van Selle Italia zijn onderverdeeld in 6 categorieën, S1, S2, S3, L1, L2, L3. De S zadels zijn van 131mm. tot 136mm. en de L zadels zijn van 145mm. tot 150mm breed. De nummers achter de maten hebben ook een betekenis. De 1 staat bijvoorbeeld voor een zadel zonder centrale opening, dit houdt in dat dit zadel geschikt is voor mensen die hun bekken niet ver naar voren kunnen kantelen en daarom dus ook geen flow-technologie nodig hebben. De 2 staat voor een kleine opening in het zadel, dit is perfect voor mensen die hun bekken gemiddeld kunnen kantelen en dus behoefte hebben aan een zadelvorm die drukverlichting geeft. De 3 staat voor mensen die hun bekken verder naar beneden draaien en daarom hebben deze zadels een grote opening, deze zadels geven een maximale drukverlichting.

Overzicht zadel type Selle Italia
S1 – Smalle zitbotafstand en weinig bekkenrotatie
S2 – Smalle zitbotafstand en gemiddelde bekkenrotatie
S3 – Smalle zitbotafstand en veel bekkenrotatie
L1 – Brede zitbotafstand en weinig bekkenrotatie
L2 – Brede zitbotafstand en gemiddelde bekkenrotatie
L3 – Brede zitbotafstand en veel bekkenrotatie

Brede keuze Selle Italia zadels
Selle Italia heeft een enorm breed aanbod zadels, zo zijn er bijvoorbeeld zadels voor mensen die extreem lange fietsritten doen. Ook bestaan er zadels met een extra brede gleuf voor fietsers die nog meer comfort willen en niet voldoende hebben aan een S3 of L3 zadel, dit is voor deze doelgroep wellicht het perfecte zadel.

Prijzen en tijdsduur zadelmeting
Kijk voor alle mogelijkheden en prijzen op onze bikefitting tarieven pagina!

Waarom een Selle Italia zadel bij Maxibikes kopen?
Wij bieden een complete IDMatch zadelmeting aan voor slechts € 25,00. Koop je vervolgens een Selle Italia zadel dan is de meting geheel gratis en betaal je uitsluitend het zadel. Je hebt voor een bepaalt type zadel gekozen maar hij bevalt toch niet helemaal, dan kom je hem binnen 30 dagen gewoon omruilen voor een ander type. Succes gegarandeerd!

Wil je een afspraak voor een zadelmeting maken? Bel met 0341-258410 of stuur ons een bericht>>

 

597