Lees klantwaardering  9,6

Voor informatie: 0341 - 25 84 10
Ma t/m vr 08:00-17:00 uur
Za 09:00-12:00 uur

Nieuws

CyclOn fietsverzorging in 3 eenvoudige stappen!

Geplaatst: 05 december 2022

Hoe houd je zelf je fiets in topconditie?
Dit is een veel gestelde vraag! Omdat we merken dat veel fietsers worstelen met deze vraag gaan we hier wat uitgebreider op in. Het antwoord is namelijk simpel. Door een routine te hanteren rondom je fietsritten zorg jij ervoor dat jouw fiets beter presteert terwijl het je minder tijd kost. Bovendien bespaar je een hoop geld doordat onderdelen veel langer meegaan.

cyclon-maxibikes

"Schoonmaken, smeren en beschermen. Zo eenvoudig is het!"

Een goede routine voor fietsverzorging bestaat uit drie stappen: Schoonmaken, smeren en beschermen. Door direct na je rit telkens deze drie stappen te doorlopen kun je in enkele minuten je ketting, aandrijving en fiets reinigen, je ketting smeren en je fiets beschermen. Zo eenvoudig is het. Afhankelijk van de omstandigheden doe je dit de ene keer heel grondig en de andere keer lichtjes. Zo is je fiets dus in enkele minuten na je rit weer helemaal klaar voor het volgende avontuur en kun jij aan je eigen herstel beginnen. Dus, een goed verzorgde fiets presteert beter en bespaart je geld. En het voelt gewoon lekker toch, elke rit starten met een gesmeerde, glimmende, als nieuwe fiets! Met dit eenvoudige drie stappenplan heb je maar vier producten nodig om je fiets en alle onderdelen optimaal te verzorgen. Zo werkt het:

STAP 1: SCHOONMAKEN
Maak eerst je fiets nat met een zachte waterstraal en spuit dan de hele aandrijflijn in met CyclOn Bionet Chain Cleaner. De rest van de fiets spuit je in met CyclOn Bike Cleaner. Dat laat je even inwerken, dan borstel je de ketting goed schoon en was je de rest van je fiets. Hiervoor bestaan speciale hulpmiddelen zoals een washandschoen en verschillende speciale borstels. Met een zachte waterstraal spuit je jouw fiets en alle onderdelen netjes af en met een doek maak je alles goed droog. Let op, gebruik geen hogedrukreiniger omdat je daarmee kwetsbare onderdelen kapot kunt maken.

STAP 2: SMEREN
Kies jouw favoriete smeermiddel. Bij CyclOn kun je kiezen uit verschillende smeermiddelen gebaseerd op olie of wax. Voor iedereen en elke situatie een ideaal smeermiddel dus. Druppel het smeermiddel op elke schakel van je ketting en draai deze een paar keer rond. Je fiets is nu klaar voor de volgende rit. Voordat je daarmee start haal je nog een keer een doek langs je ketting om overtollig smeermiddel te verwijderen.

STAP 3: BESCHERMEN
Als je fiets schoon en droog is, spuit je deze in met CyclOn Instant Polish Wax [Bike Protect] en wrijf je dat vervolgens uit met een schone doek. Hiermee breng je een beschermende coating aan die de lak beschermt en ervoor zorgt dat vuil zich minder goed hecht bij de volgende rit. Bovendien ziet je fiets er weer uit als nieuw, wie wil dat niet! Instant Polish Wax accentueert de afwerking. Dat betekent dat glanzende lak blijft shinen terwijl een matte lak zijn matte finish behoudt.

cyclon-maxibikes-nunspeet

Deze routine is de meest uitgebreide versie. Dit voer je uit na bijvoorbeeld een regenrit of ritje door de bossen op je MTB of Gravelbike. In 10 minuten is het gepiept. Na een zonnig rondje op een mooie droge weg hoef je echt niet meteen je ketting te ontvetten. Soms is het al genoeg om de ketting af te nemen met een doek of eventueel lichtjes bij te smeren. Dit kost je dan echt maar een paar minuten. Geen enkele reden om niet direct na je rit eventjes ‘lief’ te zijn voor je fiets. Het is gewoon fijn toch, te weten dat je fiets goed verzorgt op je staat te wachten op het volgende avontuur!

De CyclOn producten zijn te verkrijgen bij Maxibikes!
Voor het onderhouden van een top kwaliteit Orbea heb je ook goede schoonmaak- en onderhoudsproducten nodig. Daarom vind je bij Maxibikes een compleet assortiment Cyclon producten zodat je je fiets in optimale conditie kunt houden!


Orbea specialist

Orbea testcenter

Orbea onderhoud

bikefitting

klantwaardering 9.6

561