Lees klantwaardering  9,6

Voor informatie: 0341 - 25 84 10
Ma t/m vr 08:00-17:00 uur
Za 09:00-12:00 uur

Nieuws

De nieuwe Orbea Occam 2024 is lichter en veelzijdiger dan ooit!

Geplaatst: 14 januari 2024

Het succes van de Orbea Occam trailbike
De Orbea Occam werd al weer geruime tijd geleden met veel succes gelanceerd, ook in de wedstrijdsport werden vele prijzen gewonnen op mondiaal niveau! Gebleken is dat men vooral enthousiast is vanwege de veelzijdigheid die de Occam biedt. Met name de balans tussen de trapefficiëntie en het lichte gewicht is ongeëvenaard, dit is mede te danken aan de moderne geometrie en de efficiënte vering. Aansprekend is ook het asymmetrische design en de mogelijkheid om met behulp van het MyO programma te kunnen customizen, dit resulteert in een brede gebruikersgroep. Aan de ene kant zien we avontuurlijke allrounders die de Occam hebben voor epische ritten waarbij er een balans is tussen steile beklimmingen en uitdagende afdalingen. Aan de andere kant zien we een groep mensen die het accent meer legt op zeer extreme afdalingen en niet zo zeer op de beklimmingen. Om beide groepen nog meer mogelijkheden te kunnen bieden wordt de nieuwe Orbea Occam 2024 in twee verschillende versies aangeboden, de SL en de LT uitvoering zorgen voor de meest veelzijdige trailbike ooit!

orbea occam trailbike 2024 - maxibikes - orbea dealer

De Orbea Occam 2024 is uitgevoerd met de nieuwste ontwikkelingen
Zowel de Occam SL als de Occam LT zijn voorzien van een zeer licht frame met een efficiënte geometrie en vering. De kabels zijn mooi weggewerkt door middel van het SIC systeem en de interne geleiding door het frame, in de geïntegreerde LOCKR kun je gemakkelijk gereedschap of kleding opbergen. De nieuwe Occam is ook voorzien van een remote bediening op het stuur zodat je eenvoudig je vering kan "locken" of "unlocken", zeer gebruiksvriendelijk dus. De SL versie is uitgevoerd met een 140/140mm vering en de LT versie is voorzien van een 150/160mm vering, met behulp van de Attitude Adjust kun je bij de laatst genoemde zelfs binnen 15 seconden de geometrie aanpassen!

sic systeem orbea occam sl  lockr orbea occam sl  kabel geleiding orbea occam sl

Orbea Occam SL 2024
De Occam SL is dé trailbike voor rijders die vooral op zoek zijn naar efficiëntie en veelzijdigheid, met deze uitvoering kun je de meest uitdagende afdalingen aan en met een gewicht vanaf 10,9 kg. kun je de beklimmingen aanvallen alsof het een XC fiets is. De carbon Shock Extender voegt nog meer stijfheid toe en het totaalgewicht is hiermee lager, de Occam SL heeft een 140/140mm veerweg waardoor hij zeer direct stuurt en voldoende stabiliteit biedt in de afdalingen. Het is een fiets die trail capaciteiten combineert met XC efficiëntie, hard omhoog en nog harder naar beneden! De Occam SL is tevens voorzien van een remote vering bediening op het stuur, de functionele Squidlock en gepatenteerde I-Line systeem zorgen voor nog meer unieke eigenschappen.

orbea-occam-SL-2024-geometrie

orbea occam sl proefrit maken

Orbea Occam LT 2024
De Occam LT is een beest van een trailbike en ideaal voor rijders die de limiet opzoeken op de meest extreme afdalingen, door de 160/150mm veerweg biedt deze uitvoering de rijder de mogelijkheid om de afdalingen echt aan te vallen. De progressieve achtervering van de Occam werkt perfect en door de agressieve geometrie met een balhoofdhoek van 64 graden kun je je grenzen maximaal verleggen. Bij de LT versie kun je met de Attitude Adjust de geometrie in minder dan 15 seconden eenvoudig aanpassen aan de omstandigheden. Het Quick Flip systeem werkt zeer eenvoudig want met behulp van een 6mm inbussleutel kun je de balhoofdhoek met 0,5 graden aanpassen en zakt of stijgt de trapas met 8mm.

orbea-occam-LT-2024-geometrie

orbea occam lt testen en kopen

Orbea Occam Aluminium 2024
De Occam H (aluminium) is net als de carbon versie ongelooflijk populair, de positieve feedback gaat uiteraard over de prestaties maar zeker ook over de uitstraling. Deze hoogwaardige aluminium fiets is uitgerust met dezelfde specificaties als de carbon uitvoering en de "high polished" afwerking zorgt voor de mooiste aluminium trailbike op de markt. De Occam H is uiteraard leverbaar als SL en LT model en beiden worden voorzien van de nieuwste graphics en kleuren.

Stel een unieke Orbea Occam 2024 samen met behulp van de MyO designer
Met het MyO programma kun je vanaf de Orbea Occam M10 geheel gratis je eigen unieke trailbike samenstellen, diverse componenten kunnen worden aangepast en daarbij kies je eenvoudig je favoriete kleuren! Maar ook voor de overige modellen geldt dat je diverse componenten "af fabriek" naar wens kunt bepalen zodat het toch grotendeels een custom uitvoering wordt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een een andere vering, stuur, stuurpen, remmen, wielen, banden en zadelpen. Orbea onderscheidt zich ook op dit gebied ten opzichte van alle andere merken!

orbea occam custom myo designer

Bestel de Orbea Occam 2024 bij dé specialist van Nederland!
De nieuwe Orbea Occam is binnenkort als eerste bij ons te bewonderen, laat het aan ons weten als je interesse hebt dan maken we graag een afspraak in onze showroom! Kom naar dé Orbea dealer van Nederland, bij Maxibikes staan we graag voor je klaar met informatie en advies! Ontdek de Orbea Occam 2024.


Orbea specialist

Orbea testcenter

Orbea onderhoud

bikefitting

klantwaardering 9.6

561