Lees klantwaardering  9,6

Voor informatie: 0341 - 25 84 10
Ma t/m vr 08:00-17:00 uur
Za 09:00-12:00 uur

Nieuws

De nieuwe Orbea Orca 2024 is een lichtgewicht racefiets!

Geplaatst: 18 september 2023

De nieuwe Orbea Orca 2024 racefiets is lichter dan ooit!
Inmiddels bestaat de Orca 20 jaar en gaat hij al zijn 7e generatie in, uiteraard is dit top model in de loop der jaren herhaaldelijk aangepast en verbeterd. Bij de Orbea Orca 2024 is de nadruk gevestigd op het gewicht van het frame, het nieuwe model is dan ook beduidend lichter dan zijn voorgangers. Je zou kunnen zeggen dat het doel alleen was om een goede "klimfiets" te maken maar de filosofie gaat verder dan alleen deze specifieke eigenschap. Met een gewicht van slechts 6.7 kilo is hij extreem licht maar op andere punten moet dit model uiteraard ook uitblinken. Hoogwaardige materialen dragen tevens bij aan een optimale efficiƫntie, snelle acceleratie, perfect stuurgedrag, effectieve trilling demping en een goede balans tussen flexibiliteit en stijfheid.

orbea orca 2024 model

Duidelijker verschil tussen de Orbea Orca 2024 modellen!
De filosofie van Orbea volgt altijd zijn eigen weg en dus is er besloten om naast de bestaande Orbea Orca Aero ook een specifieke "lichtgewicht fiets" te ontwikkelen. Een aero fiets is altijd zwaarder maar bezit daarentegen aerodynamische eigenschappen, je zou dus kunnen zeggen dat je voor dit model gaat als je hoofdzakelijk vlakkere ritten maakt. Niet dat je er geen berg mee op komt maar hiervoor is hij niet specifiek ontwikkeld, ook afdalingen zijn simpelweg wat lastiger. Als je een fiets wenst met een laag gewicht en duidelijk meer comfortabele eigenschappen dan is de nieuwe Orca absoluut een interessante optie. Hij blinkt uiteraard niet alleen uit tijdens een beklimming maar je kunt er met gemak hoge snelheden mee op het vlakke behalen, daarbij zullen de "looks" van het klassieke frame bij velen het hart sneller doen slaan! 

orbea orca 2024

orbea orca 2024 kopen orbea orca 2024 aanbieding orbea orca 2024 dealer

De specifieke eigenschappen van de Orbea Orca 2024!
Werkelijk alle details zijn opnieuw bekeken om de nieuwe Orca zowel comfortabeler, efficiƫnter als lichter te kunnen maken. Om dit te kunnen bereiken is met name de toepassing van het carbon geoptimaliseerd, de carbonmatten zijn nog nauwkeuriger op maat gesneden en overlappen elkaar minder. Het aantal is hierdoor kleiner maar er worden wel grotere matten gebruikt, door deze aanpassingen kunnen tot wel 90 carbonmatten worden bespaard op het OMX frame! Alle Orca's worden door Orbea zelf gespoten waardoor ook dit proces geperfectioneerd kan worden en de nodige grammen kunnen worden bespaard op de lak. Uitgaande van maat 53 resulteert dit in een gewicht van 750 gram voor het OMX frame en 1030 gram voor het OMR frame, er kunnen overigens banden tot 32 mm. breedte worden gemonteerd in het frame. De Orbea OMR 2024 is beschikbaar in 3 kleurvarianten en de Orbea Orca OMX 2024 is leverbaar in 2 kleurvarianten, uiteraard bestaat ook de mogelijkheid om de kleuren zelf te bepalen met behulp van de MyO designer. De wielen zijn uiteraard ook bij dit model van het huismerk OQUO, de beste fietsen verdienen uiteraard de beste wielen!

Standaard kleuren Orbea Orca OMR 2024
Orbea Orca 2024 testen bij Maxibikes Orbea Orca 2024 testen bij de Orbea specialist Orbea Orca 2024 testen bij de orbea dealer van nederland

Standaard kleuren Orbea Orca OMX 2024
Orbea Orca 2024 test model proberen Orbea Orca 2024 uitproberen bij maxibikes

De Orbea Orca 2024 is absoluut geschikt voor een comfortabele fietshouding!
Is de nieuwe Orbea Orca dan alleen geschikt voor de "klimgeiten" onder ons? Het antwoord hierop is simpelweg "nee", de geometrie komt namelijk bijna compleet overeen met de Orbea Orca OMR van 2022. Dit model werd altijd bestempeld als zijnde een endurance fiets die geschikt was voor een comfortabele fietshouding, dus kunnen we vaststellen dat men ook op een 2024 model een relaxte houding kan hebben. Met de montage van een "riser stuur" biedt de geometrie dus absoluut voldoende mogelijkheden voor mensen die niet zo "aero" willen zitten! De reviews en ervaringen van de Orbea Orca 2024 zijn op dat gebied dus ook erg goed en positief.

Geometrie Orbea Orca 2024

geometrie orbea orca 2024

Ga naar Maxibikes om de Orbea Orca 2024 te testen en te zien!
Uiteraard hebben wij dit nieuwe model in huis, kom eens langs om hem te bekijken en we vertellen je er graag alles over onder het genot van een heerlijk kopje koffie!


Orbea specialist

Orbea testcenter

Orbea onderhoud

bikefitting

klantwaardering 9.6

561