Lees klantwaardering  9,6

Voor informatie: 0341 - 25 84 10
Ma t/m vr 08:00-17:00 uur
Za 09:00-12:00 uur

Nieuws

De nieuwe Sram Red AXS groepset ook op je favoriete Orbea!

Geplaatst: 09 juli 2024

Moeiteloze perfectie
Je wilt dat je inspanning 100% efficiënt is en met dat doel is SRAM RED AXS ontworpen! Elk onderdeel is verfijnd om een moeiteloze rit te creëren. Het is niet alleen de lichtste elektronische groepset ooit; de bedieningselementen zijn opnieuw ontwikkeld voor soepel remmen met weinig inspanning en comfortabele ergonomie voor de meest uiteenlopende handgroottes. Deze generatie RED beschikt ook over sneller en nauwkeuriger schakelen aan de voorkant, volledig draadloze connectiviteit en uitgebreide versnellingskeuzes om aan alle behoeften te voldoen. 

Perfecte pasvorm
Er zijn nieuwe ontwikkelingen toegepast op het gebied van het comfort en de pasvorm van de shifters, RED-remmen hebben niet alleen een perfecte vorm voor handpalmen van elk formaat, maar bieden ook een groter bereik zonder dat de vingers bekneld raken.

Moeiteloos remmen
Met één vinger remmen met minder inspanning. RED-remmen vergen 80% minder inspanning dan voorheen bij het remmen vanaf de shifters en 33% minder inspanning vanaf de drops. Dus remmen kost minder kracht en vergt minder handvermoeidheid.
sram-red-axs-my25-e1-2x12-powermeter-groepset (2)sram-red-axs-my25-e1-2x12-powermeter-groepset (3)sram-red-axs-my25-e1-2x12-powermeter-groepset (1)

Sneller en nauwkeuriger schakelen
Een slankere kooi voor snel en betrouwbaar schakelen aan de voorzijde, automatisch trimmen om geluid te voorkomen en eenvoudiger instellen dan ooit. Niet alleen de functies zijn verbeterd maar RED AXS is ook de lichtste elektronische groepset die je kunt krijgen, 153 gram lichter dan de vorige generatie.

Ergonomie
Met Independent Reach Adjust en Pad Contact Adjust kunnen de remmen niet alleen afgestemd worden op handgrootte, maar ook op persoonlijke voorkeur voor remgevoel. De vorm van de shifters is geschikt voor een breder scala aan handgroottes en zorgt voor een beter contact. Om nog beter te kunnen remmen vanaf de shifters, is het draaipunt van de remhendel naar boven verplaatst om de hefboomwerking te vergroten. Het resultaat is eenvoudig remmen met één vinger en met 80% minder inspanning dan voorheen.

06_ii_geometry   02_inline_lever

De ontwikkeling van de meest comfortabele remmen
Het SRAM RED AXS rem- en schakelsysteem vormt het zenuwcentrum van een optimale rijervaring. Het dient niet alleen voor schakelen en remmen, maar dient ook als comfortabel contactpunt voor de handen. Jarenlange ontwikkeling en testen door een team van ingenieurs, industrieel ontwerpers en rijders hebben uiteindelijk geleid tot de nieuwe SRAM RED AXS groepset. Door gebruik te maken van 3D-printers kon het team tijdens de ontwikkeling bijna 40 shifter varianten maken, waarbij bij elke variant feedback werd verzameld voor verdere ontwikkeling. Diverse prototypes werden gelijkmatig verdeeld over personen met verschillende handgroottes om zo de meest uiteenlopende ervaringen te kunnen registreren. Gemakkelijk remmen vanaf de shifters was telkens het doel, simpelweg omdat wielrenners door de tijd heen meer met de handen bovenop het stuur doorbrengen.

01_sr_red_riding-effortless_en_v02
Meer weten over de SRAM RED AXS groepset op je nieuwe Orbea?
Uiteraard zijn ook Orbea Orca modellen uitgevoerd met de nieuwe Sram groepset, bel of mail ons voor meer informatie!


Orbea specialist

Orbea testcenter

Orbea onderhoud

bikefitting

klantwaardering 9.6

561