Lees klantwaardering  9,6

Voor informatie: 0341 - 25 84 10
Ma t/m vr 08:00-17:00 uur
Za 09:00-12:00 uur

Nieuws

De Orbea Rallon 2024 is de snelste endurobike op de markt!

Geplaatst: 04 maart 2024

De vernieuwde Orbea Rallon 2024 is sneller dan ooit
De Rallon is al geruime tijd een vast model in de line-up van Orbea, het is dé fiets voor zeer extreme afdalingen tijdens je rit. We mogen zeggen dat het oude model al zeer goed was wat ook blijkt uit meerdere overwinningen van het "Orbea FOX Enduro Team" in diverse Enduro World Series (EWS). Maar wat onmogelijk leek blijkt toch te kunnen, de Orbea Rallon 2024 is stabieler en sneller dan ooit!

orbea rallon 2024 proefrijden

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van de Orbea Rallon 2024
Het voorgaande model was al super snel dus logischerwijs kunnen we geen rigoureuze veranderingen voor het nieuwe model verwachten. De Rallon wordt geleverd met een hoogwaardig asymmetrisch frame, vervaardigd uit het zeer lichte en sterke OMR carbon. Door het gebruik van de 2 shock extenders kun je de Rallon zowel van een 29" achterwiel als een 27,5" achterwiel voorzien (mullet), zonder concessies te doen voor wat betreft de geometrie. Tevens is de geometrie onafhankelijk aan te passen in Low/Slack of Lower/Slacker. Aan de 170mm voorvork en de 167mm demper heb je voldoende om extreme afdalingen zonder problemen aan te vallen, je kunt wat vering betreft rekenen op de superiore kwaliteit van Fox. Uiteraard maakt Orbea ook bij dit model gebruik van volledige interne kabelgeleiding met verbeterde afdichtingen om water en vuil te weren. Zeer praktisch is de "LOCKR" om je spulletjes in het frame op te kunnen bergen en door de rechte zadelbuis kan eenvoudig een dropper seatpost van 200mm worden gemonteerd, zelfs in het kleinste frame. De "gesealde lagers" beschermen nog beter tegen vocht en vuil zodat minder onderhoud noodzakelijk is en de verschillende modellen zijn zowel met Sram als met Shimano uitgevoerd. Tot slot kunnen we in het algemeen concluderen dat de nieuwe Rallon lichter, stijver en comfortabeler is dan ooit.

orbea rallon 2024 review

De geometrie van de Orbea Rallon 2024 is bijna gelijk gebleven
De geometrie van de nieuwe Rallon is bijna gelijk aan het vorige model, de balhoofdhoek is met 0,5° iets slacker en dat is het dan ook direct wel wat de veranderingen betreft. De Rallon wordt aangeboden in maat S tot en met XL met voor elke maat een achtervork van 440mm lengte, een balhoofdhoek van 64°, een zitbuishoek van 77° en een reach variërend van 435mm tot 505mm. Wat bewezen goed is moet je dus niet teveel aanpassen, de details maken het verschil bij de nieuwe Orbea Rallon 2024!
orbea rallon 2024 geometrie en matenorbea rallon 2024 geometrie

Stel je eigen Orbea Rallon 2024 samen met behulp van de MyO designer
De Rallon is leverbaar in 5 verschillende uitvoeringen en je kunt ze allemaal zonder meerprijs geheel naar eigen wens customizen. Kies je favoriete kleuren, vering, stuur, remmen, wielen, banden, dropper en je kunt zelfs je naam of willekeurige tekst laten aanbrengen. Omdat Orbea deze modellen in eigen beheer spuit en assembleert is de levertijd niet lang, je kunt je droomfiets al binnen enkele weken in bezit hebben! Heb je hulp nodig bij het samenstellen van je favoriete Rallon, maak een afspraak dan we helpen je uiteraard graag.

orbea rallon 2024 kopen

Bestel de Orbea Rallon 2024 bij dé Orbea dealer van Nederland!
Voor de nieuwe Orbea Rallon endurobike kun je uiteraard ook terecht bij Maxibikes, als je interesse hebt dan maken we graag een afspraak met je in onze showroom! Kom naar dé Orbea specialist van Nederland, wij staan graag voor je klaar met informatie en advies! Aflevering inclusief professionele bikefit, servicebeurt en levenslange garantie!


Orbea specialist

Orbea testcenter

Orbea onderhoud

bikefitting

klantwaardering 9.6

561