Lees klantwaardering  9,6

Voor informatie: 0341 - 25 84 10
Ma t/m vr 08:00-17:00 uur
Za 09:00-12:00 uur

Nieuws

De Orbea Terra gravelbike is een fantastische allrounder!

Geplaatst: 19 maart 2020

Dat gravel bikes telkens populairder worden hoeven we je niet te vertellen, in de winter gooi je er een setje 40mm crossbandjes op en in de zomer maak je er een racefiets van met bijvoorbeeld 28mm banden. De Terra is dé gravelbike van Orbea, deze fiets heeft een ``all-road`` geometrie waardoor je op deze fiets iets minder diep zit zodat je optimaal kunt sturen in het bos en op de weg. De Orbea Terra is er in 6 verschillende uitvoeringen, 3 aluminium modellen en 3 carbon modellen. Uit diverse testen is gebleken dat de Orbea Terra zeker niet onder doet voor zijn concurrenten, in verschillende testen komt hij er als beste uit!

Orbea Terra aluminium
De aluminium Orbea Terra heeft dezelfde geometrie als de carbon variant waardoor je hetzelfde "gevoel" hebt op beide uitvoeringen, uiteraard is de aluminium variant zwaarder maar verder zijn de modellen gelijk. De Orbea Terra aluminium is te leveren in 3 verschillende afmontages en 3 verschillende kleuren, alle modellen zijn uitgevoerd met schijfremmen! Bij de aluminium versie heb je de keuze uit 1 of 2 kettingbladen, in Nederland voldoet 1 kettingblad in het bos zeker maar als je er zomers op de weg mee wilt rijden is de uitvoering met 2 kettingbladen wellicht aan te bevelen.

orbea-terra-gravelbike-kopen-en-testen

Orbea Terra carbon
Als je iets meer budget hebt is de carbon uitvoering echt een fantastische optie, de carbon versie er tevens in 3 verschillende uitvoeringen en 3 verschillende standaard kleuren. Wat er bij de aluminium versie niet mogelijk is kan bij de carbon versie wel, MyO! Dit is de ``Make your own`` module van Orbea. De Terra kun je dus geheel in je eigen kleuren samenstellen, hoe gaaf is dat! Net als bij de aluminium versie kun je bij de carbon uitvoering kiezen tussen 1 of 2 kettingbladen voor, alle modellen worden afgewerkt met de nieuwe Shimano GRX RX600 of de Shimano GRX RX810. Bij de carbon gravelbike van Orbea kun je per type ook componenten opwaarderen, denk hierbij aan een stuur, zadelpen, zadel of andere wielen.

Orbea Terra testen en kopen bij Maxibikes
Bij de aankoop van een Orbea Terra is een gratis professionele bikefit inbegrepen zodat je zo optimaal mogelijk op de fiets komt te zitten, hierdoor beleef je meer plezier aan het fietsen en kun je het maximale uit je inspanning halen. Kom langs in onze Orbea store, wij vertellen je graag meer over alle types en mogelijkheden!

Ontdek alle Orbea Terra modellen>> https://www.orbea.com/nl-nl/fietsen/race/terra


Orbea specialist

Orbea testcenter

Orbea onderhoud

bikefitting

klantwaardering 9.6

561