Lees klantwaardering  9,6

Voor informatie: 0341 - 25 84 10
Ma t/m vr 08:00-17:00 uur
Za 09:00-12:00 uur

Nieuws

Een gratis professionele bikefit bij aankoop van een Orbea!

Geplaatst: 17 september 2020

Bij Maxibikes koop je een Orbea en krijg je een professionele bikefit
Uiteraard zijn wij enthousiast als je bij ons een Orbea koopt maar daar houdt het wat ons betreft niet op! Wij zijn namelijk van mening dat als onze klant 100% tevreden is dat hij of zij een ambassadeur zal zijn voor Orbea en uiteraard voor Maxibikes, een fietsmeting hoort er dus gewoon standaard bij!

Waarom is een goede fietsmeting essentieel?
Een goede bikefit is de basis van het fietsen, je fiets kan nog zo duur of bijzonder zijn maar als je er niet goed op zit dan kun je nooit optimaal presteren! Dus bij de aanschaf van een nieuwe fiets is het belangrijk om hier voldoende aandacht aan te besteden. Een goede meting zorgt voor een maximale krachtoverbrenging en tevens kan een bikefit ook veel problemen oplossen zoals knieklachten, rugklachten, voetklachten of nekklachten. Dus ook als je al een fiets hebt kan het zeer nuttig zijn om een fietsmeting bij ons te laten doen.

Een oriënterend voorgesprek
Voor we aan de fietsmeting beginnen is het belangrijk om te weten waarom je een meting wilt laten doen, is dit omdat je klachten hebt tijdens het fietsen of omdat je die klachten juist voor wil zijn. Dit laatste zal van toepassing zijn bij de aanschaf van een nieuwe Orbea. Bij lichamelijke klachten kun je denken aan een versleten heup, knie of rug. Maar ook tintelingen in handen, voeten of zadelpijn zijn veel voorkomende klachten. Zadelpijn hoeft niet altijd te liggen aan een verkeerd zadel of een verkeerde zeem, het komt namelijk vaak voor dat de zadel terug stand, zadelhoogte of de schoenplaatjes niet goed staan afgesteld.

Analyse van je houding op je huidige fiets
Als je een bikefit wilt laten uitvoeren op je eigen fiets dan maken we eerst een video-analyse van de actuele fietspositie om te zien hoe je er nu op zit, je kunt je namelijk lichamelijk helemaal aangepast hebben aan je huidige afstellingen. Dus als die positie niet klopt dan voelt dat voor je lichaam wellicht wel als correct aan, Als we vervolgens aanpassingen aan de fiets doen dan voelt dat vaak niet aan als een verbetering aan.

Voet analyse is zeer belangrijk
Bij een fietsmeting beginnen we altijd bij de voeten, je voeten vormen namelijk de basis van je bewegingen op de fiets. Er wordt onder andere gekeken naar je schoenplaatjes want hier is vaak heel veel winst te behalen. Bij mountainbike schoenen kun je de schoenplaatjes naar voren en achter plaatsen voor een beter resultaat, bij wielrenschoenen kunnen we ook veel aanpassen aan de rotatie van de plaatjes. Als je problemen hebt om je voet recht onder je knie te krijgen proberen we andere zooltjes voor meer stabiliteit, door middel van wigjes kunnen we vaak nog meer corrigeren. Wigjes variëren van 1 mm. tot 2 mm. en deze kunnen in de schoenen of onder de schoenplaatjes geplaatst worden. Sommige mensen hebben een redelijk beenlengte verschil en dit kunnen we ook geheel of voor een groot deel corrigeren door middel van "beenlengte wigjes" van verschillende groottes.

Zadel hoogte en zadel terugstand bepalen
Veel mensen die zadelpijn hebben kopen vaak een nieuw zadel, terwijl dit in veel gevallen niet nodig is. Als we naar de positie van het zadel kijken beginnen we eerst met de zadel schuinstand. Als je veel beklimmingen doet met je mountainbike dan zetten we het zadel over het algemeen iets schuiner naar voren want dan is je positie beter en kun je beter tegen het zadel "duwen". Bij een racefiets is de schuinstand echter vaak wel gelijk, dit omdat je op een racefiets ook lekker wilt zitten op de langere vlakke wegen. Naast de schuinstand kijken we uiteraard ook naar de zadelhoogte en de set back van het zadel, dus hoe ver je het zadel naar voren of naar achteren zet. Dit is allebei zeer belangrijk omdat als je te hoog zit er teveel spanning komt op je hamstrings en onderrug, echter als je te laag zit dan verzuren je spieren sneller. De terugstand van het zadel is uiteraard ook erg belangrijk, deze stand bepaalt in grote mate of je maximaal je kracht kunt overbrengen op je pedalen.

orbea-kopen-goedkoop-bikefit-fietsmeting

Stuur breedte en stuurpen lengte aanpassen
Soms zitten mensen te lang of juist te rechtop, beide posities zijn uiteraard niet ideaal. Door de montage van een kortere of langere stuurpen wordt de houding aangepast. De stuur breedte is echter ook belangrijk, je moet het gevoel hebben dat je de fiets altijd onder controle hebt. Vooral op hoge snelheid en in de bochten moet je je zeker voelen. Bijvoorbeeld een te smal stuur is niet aan te bevelen omdat dit voor nek problemen kan zorgen doordat je geen ontspannen houding hebt. De stand van het stuur kun je ook aanpassen, de stuurrotatie is bijvoorbeeld erg belangrijk. Zo is de ``slooping`` van een mountainbike stuur is erg bepalend, zet je deze naar voren dan zul je merken dat je stuur verder weg zit. Ook is de stand van je (rem)hendels erg belangrijk, je moet namelijk makkelijk en snel bij je remmen en shifters kunnen komen.

Onze Cyclefit meetsystemen
Wij werken niet met een geheel geautomatiseerd systeem omdat dit altijd een gemiddelde hoogte, lengte of afstand zal aangeven. Een leniger persoon kan over het algemeen wat aerodynamischer, hoger of verder naar voren zitten dan iemand die minder lenig is. Voor een bikefit gebruiken wij het Cyclefit meetsysteem, we bekijken altijd de zitpositie en aan de hand van de feedback van de renner kunnen we deze aanpassen. Bij een dynamische bikefit kijken we met behulp van video analyses hoe een persoon op de fiets zit, zo kunnen wij per persoon de juiste maten en afstanden nauwkeurig bepalen. De dynamische analyse kunnen we verder uitbreiden met een digitale meetprocedure door middel van het STT lasersysteem.

Prijzen en tijdsduur
Kijk voor alle mogelijkheden en prijzen op onze bikefitting tarieven pagina!

Waarom een fietsmeting laten uitvoeren bij Maxibikes?
Bij Maxibikes hebben wij IBFI gecertificeerde bikefitters, dit houdt in dat wij een professionele opleiding hebben afgerond zodat wij een betrouwbare bikefit uit kunnen voeren. Wij gaan altijd voor het beste resultaat, ongeacht de ambitie of niveau van onze klant. Om zeker te zijn van een optimaal resultaat nemen wij naar verloop van tijd contact op om zeker te zijn van een positief gevoel in de "praktijk". Wij vinden het belangrijk dat je optimaal op je fiets zit zodat je meer plezier uit het fietsen kunt halen en betere prestaties kunt behalen. Uiteraard is iedereen bij ons welkom voor een bikefit, niet alleen Orbea rijders!


Orbea specialist

Orbea testcenter

Orbea onderhoud

bikefitting

klantwaardering 9.6

561