Lees klantwaardering  9,6

Voor informatie: 0341 - 25 84 10
Ma t/m vr 08:00-17:00 uur
Za 09:00-12:00 uur

Nieuws

Kom alles te weten over de nieuwe Orbea Oiz 2023!

Geplaatst: 11 oktober 2022

Compleet nieuw Orbea Oiz 2023 model
De afgelopen jaren behoorde de Orbea Oiz tot een van de populairste full suspension mountainbikes wereldwijd. In 2021 introduceerde Orbea de lichtste productie full suspension op de markt, de Orbea Oiz met OMX carbon. Deze variant van de Oiz kwam zeer positief uit elke test naar voren en was de afgelopen 2 jaar enorm populair in Nederland. Uiteraard ook mede dankzij de zeer interessante prijs-kwaliteit verhouding!

Veranderingen van de Orbea Oiz 2023
Een nieuw modeljaar betekent uiteraard nieuwe kleuren, maar aankomend jaar wordt ook het complete frame aangepast en geoptimaliseerd voor 120mm. veerweg! We hebben de grootste veranderingen voor je op een rijtje gezet:

  • Geoptimaliseerde geometrie voor 120mm. veerweg (100mm. veerweg is niet meer leverbaar)
  • Spinblock balhoofd (voorkomt geheel doorslaan van het stuur)
  • Volledig geïntegreerde kabels door het balhoofd
  • Nieuw ontwikkelde stuurpen, balhoofdlagers en topcap
  • Grotere framelagers en verbeterde afdichting van de lagers
  • Oiz in maat S biedt ook de mogelijkheid voor 2 bidonhouders
  • Tussenlink in de kleur van het frame meegespoten
  • Doorontwikkelde Orbea wielen, dropper seatposts, sturen, stuurpennen, etc.

Orbea Oiz aluminium (hydroformed) 2023 model
De aluminium Orbea Oiz is de afgelopen jaren in meerdere tests en fietsbladen verkozen tot de mooiste aluminium fully op de markt, mede omdat de lasnaden van deze Oiz volledig zijn gladgemaakt. Je ziet bij een aluminium Oiz bijna niet dat het gaat om een aluminium frame! Voor het 2023 seizoen heeft Orbea een compleet nieuwe parel ontwikkeld. De aluminium Oiz zal worden voorzien van een compleet nieuw ontwikkeld frame, nieuwe kleurstellingen, geïntegreerde kabels, nieuwe cockpit, nieuwe wielen en nog veel meer mooie verbeteringen. Zoals we van de hydroformed aluminium Oiz gewend zijn, worden aankomend jaar de lasnaden ook weer netjes afgewerkt.

De collectie kleuren van de Orbea Oiz 2023 aluminium:
orbea-oiz-aluminium-kopen-maxibikesorbea-oiz-aluminium-mtb-maxibikes      orbea-oiz-aluminium-maxibikes
Orbea Oiz OMR carbon 2023 model
Waar we met de Orbea Oiz 2022 te maken hadden met zowel een XC model als een TR model geldt dit voor aankomend seizoen niet meer. Als je geïnteresseerd bent in een Orbea Oiz carbon heb je nog wel met 2 benamingen te maken; OMR carbon en OMX carbon. Deze 2 verschillende carbonsoorten hebben niks te maken met een verschil in geometrie maar worden gekenmerkt door een minimaal verschil in stijfheid en gewicht. De Oiz met OMR carbon komt aankomend jaar in 4 verschillende types. Je hebt hierdoor de keuze uit verschillende groepsets, vering, wielen, droppers, zadels, sturen, etc. Door de optimalisaties en de fantastische nieuwe kleurstellingen verwachten wij dat de Oiz OMR weer een erg populair model gaat worden!

De collectie kleuren van de Orbea Oiz 2023 carbon OMR:
   orbea-oiz-model-2023-sale-maxibikesorbea-oiz-2023-aanbiding-maxibikesorbea-oiz-2023-mtb-maxibikes   
Orbea Oiz OMX carbon 2023 model
OMX carbon is het lichtste en stijfste carbon dat Orbea te bieden heeft, vanzelfsprekend wordt dit carbon toegepast in diverse Orbea Oiz 2023 modellen. Het OMX carbon wordt net zoals bij de 2022 modellen toegepast vanaf de Oiz M-PRO, ook met het compleet vernieuwde frame zal dit type een zeer interessante prijs-kwaliteit verhouding blijven behouden! Uiteraard zal het aankomend jaar weer mogelijk zijn om je Orbea Oiz OMX volledig te customizen d.m.v. de MyO design module, het MyO programma wordt aankomend jaar verder geoptimaliseerd zodat je je bike nog unieker kunt maken! Ook komt er voor de 2023 modellen een extra afmontage mogelijkheid bij, dus hou de website in de gaten!

De collectie kleuren van de Orbea Oiz 2023 carbon OMX:
orbea-oiz-2023-carbon-kopen-maxibikes   orbea-oiz-2023-mountainbike-model-maxibikes
Orbea Oiz 2023 mountainbike kopen en testen
We leven momenteel nog steeds in een onzekere tijd m.b.t. leveringen van frames, onderdelen, wielsets, etc. De verwachtingen voor de nieuwe Oiz collectie zijn echter zeer positief! Zoals het er nu naar uitziet staan de eerste 2023 Oiz modellen begin volgend jaar al bij ons in de showroom! Ben je geïnteresseerd in een 2023 Orbea Oiz, wil je meer informatie of zou je hem eens willen testen? Bel/mail ons of kom langs aan de Waterweg 14A in Nunspeet, we vertellen je er graag meer over!

Orbea Oiz ervaringen en reviews
Ben je benieuwd naar klanten ervaringen met en reviews over de Orbea Oiz, vraag ons gerust want wij zijn de Orbea offroad specialist van Nederland.


Orbea specialist

Orbea testcenter

Orbea onderhoud

bikefitting

klantwaardering 9.6

561