Lees klantwaardering  9,6

Voor informatie: 0341 - 25 84 10
Ma t/m vr 08:00-17:00 uur
Za 09:00-12:00 uur

Nieuws

Kom alles te weten over de nieuwe Orbea Orca 2023!

Geplaatst: 28 februari 2023

De ervaring en expertise die Orbea in alle jaren heeft opgedaan is verwerkt in de Orbea Orca, deze racefiets is dan ook al jarenlang een populair model onder fietsers! De 2023 Orbea Orca is beschikbaar in 4 verschillende frame types, hieronder kom je alles te weten over de verschillen!

2023 Orbea Orca LTD (OMX) model
We beginnen met de topper van de Orca serie, het LTD model. Het frame van de Orca LTD is gemaakt van OMX carbon, een van de lichtste en stijfste op de markt. Het topmodel is er in 6 verschillende uitvoeringen. Als je de voorkeur geeft aan een Shimano afmontage heb je de keuze uit 3 verschillende mogelijkheden: Shimano 105 Di2 12 speed, Shimano Ultegra Di2 12 speed en Shimano Dura Ace Di2 12 speed. Als je de voorkeur geeft aan SRAM afmontage heb je ook 3 mogelijkheden: SRAM Rival eTap AXS 12 speed, SRAM Force eTap AXS 12 speed en SRAM Red eTap AXS 12 speed. Uiteraard zijn de kabels geheel geïntegreerd en heb je de mogelijkheid om je fiets volledig te customizen zonder meerprijs. Met de MyO design module kun je zelfs de wielen, zadel, banden, stuur, cassette, kettingblad, steekassen, stuurbreedte, stuurpenlengte en de cranklengte naar wens aanpassen.

orbea-orca-2023-kopen-dealer

2023 Orbea Orca TEAM (OMR) model
De Obrea Orca TEAM is ook een hele mooie racefiets, het frame is gemaakt van OMR carbon. De kleuren zijn aangepast voor 2023 en er is ook een en ander gewijzigd voor wat betreft afmontages, wielen, sturen, etc. De Orca OMR heeft een echte ‘’klimmers geometrie’’ wat inhoudt dat deze fiets doorgaat als een ‘’klassieke’’ racefiets, dus geen Aero model maar ook geen Endurance model. Uiteraard kun je deze racefiets aanpassen zodat dat je er uiteindelijk wat sportiever, of juist wat comfortabeler op komt te zitten. Mede dankzij de ruime keuze in stuurbreedtes, stuurpenlengtes en cranklengtes kunnen we hem zo afstellen dat je er perfect op komt te zitten.

2023 Orbea Orca (endurance OMR) model
Deze Orca is voorzien van hetzelfde frame als de Orca TEAM, alleen heeft deze Orca een andere voorvork. De voorvork is iets zwaarder en gemaakt om meer schokken te kunnen absorberen, ook wordt deze Orbea Orca geleverd met een riser stuur zodat het iets meer als een endurance racefiets kan worden gezien. Dit model wordt geleverd met veel spacers onder de stuurpen en een 1.5 cm riser stuur, je kunt dus rechtop zitten maar zeker ook wat dieper. Het 2023 model is leverbaar in 3 verschillende kleurstellingen, ook kun je verschillende details zoals de stuurpen, zadelpen en crankstel aanpassen.

orbea-orca-aero-aanbieding-testen

2023 Orbea Orca Aero (OMX) model
De meest opvallende racefiets van de Orca serie is absoluut de Orbea Orca Aero! Hij wordt in diverse nieuws items vaak omschreven als futuristisch en zeer spectaculair, wij ons kunnen ons daarin wel vinden. Het Aero model van Orbea wordt, net zoals de Orca LTD, uitgevoerd met een OMX carbon frame. Dit is het lichtste en stijfste carbonsoort dat Orbea te bieden heeft. De Aero wordt geleverd met een aerodynamische bidonhouder en een aerodynamische toolbox onderaan het frame, deze zijn optioneel en kun je eenvoudig verwijderen. Uiteraard is de Orbea Orca Aero ook kosteloos te customizen door middel van het MyO design programma. Je kunt verschillende framekleuren kiezen maar je kunt ook het zadel, stuur, stuurpen, wielen, banden, cassette, crankstel en zelfs de steekassen aanpassen! Ga je voor aerodynamica en snelheid, dan is de 2023 Orbea Orca Aero absoluut de beste keuze!

orbea-orca-aero-2023-model

Orbea Orca Garmin-, Wahoo- en Sigma computer houder
Alle kabels zijn uiteraard netjes weggewerkt op de Orbea Orca 2023 racefiets modellen, maar ook de Orbea Terra (aluminium en carbon) en de Orbea Avant (aluminium) zijn voorzien van de ICR (Intergrated Cable Routing) cockpit. Een fiets zonder zichtbare kabels en overbodige steuntjes op het stuur is mooi strak, daarom heeft Orbea een eigen ‘’out front’’ fietscomputer houder ontwikkeld. Deze houder is geschikt voor Wahoo-, Garmin- of Sigma aansluitingen en monteer je van binnen uit de stuurpen. Dit zorgt ervoor dat de fietscomputer stevig vast zit en je moeiteloos op je fietscomputer kunt kijken, op de nieuwere Orbea Orca modellen kun je de houder zelfs in hoogte verstellen!

orbea-computerhouder

Koop een Orbea Orca 2023 met een gratis professionele bikefit bij Maxibikes
Ben je geïnteresseerd in een Orbea Orca 2023 of eventueel al in een Orbea Orca 2024 model? Laat ons je wensen weten! We hebben een grote voorraad Orca`s ingekocht dus wie weet zit jouw droomfiets hier wel bij. Bij aankoop van een Orbea Orca 2023 of een 2024 model bieden wij je kosteloos een professionele bikefit aan zodat je perfect op je nieuwe racer komt te zitten. Tot ziens bij Maxibikes aan de Waterweg 14a in Nunspeet, dé Orbea specialist van Nederland!


Orbea specialist

Orbea testcenter

Orbea onderhoud

bikefitting

klantwaardering 9.6

561