Lees klantwaardering  9,6

Voor informatie: 0341 - 25 84 10
Ma t/m vr 08:00-17:00 uur
Za 09:00-12:00 uur

Nieuws

Kom alles te weten over het gewicht van de Orbea Oiz!

Geplaatst: 11 november 2020

De Orbea Oiz is de lichtste full suspension op de markt!
De Orbea Oiz is op dit moment één van de populairste full suspension mountainbikes op de markt, naast de waanzinnig mooie looks is het tevens het lichtste model van alle ``fullys``. Deze topper is verkrijgbaar in 3 verschillende uitvoeringen, de Orbea Oiz aluminium Hydroformed, de Orbea Oiz carbon OMR en de nieuwe Orbea Oiz carbon OMX. In ons blog lees je alles over de verschillende types en de gewichten.

Orbea Oiz OMX 2021 gewicht
De Orbea Oiz met het nieuwe OMX frame is verkrijgbaar in 4 verschillende types; Oiz M-PRO, Oiz M-PRO TR, Oiz M-TEAM en de Oiz M-LTD. Bij Orbea heb je de mogelijkheid om te kiezen uit 3 standaard kleuren, maar uiteraard kun je de Oiz OMX ook volledig customizen d.m.v. de MyO design module. Zeker is dat je dan echt je eigen droomfiets kunt samenstellen en de Oiz OMX ook nog eens waanzinnig licht! Het OMX frame weegt slechts 1424 gram, dit in vergelijk met de Epic van Specialized (1660 gram), de Lux van Canyon (1662 gram) en de Top Fuel van Trek (2150 gram). De Orbea Oiz OMX kun je makkelijk rond een gewicht van 8.5 kg krijgen, dit is bij andere merken vaak niet mogelijk vanwege de zwaardere frames. Neem een voorbeeld aan Nederlands kampioen Milan Vader en ga voor de Orbea Oiz OMX, kom langs en maak een proefrit op dit top model!

Orbea Oiz OMR 2021 gewicht
Het Orbea Oiz OMR frame is nog steeds een van de lichtste full suspension frames op de markt. Het OMR frame wordt momenteel nog steeds toegepast bij het M30, M20 TR en M10 model, het frame weegt slechts 1600 gram. Je rijdt een Orbea met dit frame al vanaf € 3599,-. Bij de Oiz OMR heb je de mogelijkheid om te kiezen uit 3 verschillende standaard kleuren maar je kunt hem uiteraard grotendeels aanpassen naar je wensen d.m.v. de MyO designer van Orbea. Je kunt bijvoorbeeld je remmen, wielen, banden, vering, zadelpen en zadel aanpassen naar je eigen wensen.

orbea-oiz-mx-model-2021-gewicht

Orbea Oiz aluminium hydroformed 2021 gewicht
Dat de aluminium Orbea Oiz uitzonderlijk mooi is, dat is wel duidelijk! Alle lasnaden zijn namelijk zeer mooi en strak afgewerkt waardoor je bijna niet kunt zien dat het om een aluminium model gaat. Uiteraard is een aluminium fiets zwaarder dan een carbon variant en hij is ook iets minder stijf dan zijn snelle broer. De aluminium Orbea Oiz weegt maar 2.3 kilogram, dit is slechts 876 gram zwaarder dan het OMX carbon frame en maar 700 gram zwaarder dan het OMR carbon frame.

Een Orbea Oiz zien, testen of kopen?
Maak een afspraak en kom langs bij Maxibikes in Nunspeet, wij zijn de Orbea dealer van Nederland! Wij richten ons uitsluitend op de kwaliteit van Orbea, hierdoor weten we alles van dit prachtige Baskische merk. Wil je van een bepaald model alle kenmerken en bijzonderheden weten, kom dan gewoon naar dé specialist! Uiteraard onder het genot van een vers kopje Orbea koffie!


Orbea specialist

Orbea testcenter

Orbea onderhoud

bikefitting

klantwaardering 9.6

561