Lees klantwaardering  9,6

Voor informatie: 0341 - 25 84 10
Ma t/m vr 08:00-17:00 uur
Za 09:00-12:00 uur

Nieuws

Orbea presenteert de nieuwe Orbea Occam 2022!

Geplaatst: 29 september 2021

Dat het een gekkenhuis is op de fietsenmarkt hoeven we je vast niet uit te leggen, maar dat Orbea daardoor stil zit is absoluut niet het geval. Onlangs presenteerde Orbea de 2022 Orbea Occam, dé trailbike van dit moment!

Orbea Occam carbon 2022
De Orbea Occam is een enorm populair model, de veelzijdige full suspension mountainbike kan namelijk elk terrein aan! Orbea zet de Occam in als een echte trailbike, maar omdat je de keuze hebt tussen een 140mm en een 150mm Fox vering kun je hem ook gebruiken als enduro bike. De Orbea Occam M30, Orbea Occam M30-Eagle en de Orbea Occam M30 LT worden aangeboden in 3 verschillende standaard kleuren; ice green-jade green, metallic mulberry-black en infinity green-carbon look. De Orbea Occam M10, Orbea Occam M10 LT en de Orbea Occam M-LTD worden aangeboden in dezelfde 3 standaard kleuren maar voor deze modellen heb je ook de mogelijkheid om volledig te customizen door middel van de MyO design module. In de Orbea Occam carbon wordt standaard een dropper seatpost gemonteerd, je hebt hierbij de keuze uit een 100mm, 125mm, 150mm of 170mm lengte.

Orbea Occam aluminium 2022
Uiteraard wordt de Orbea Occam ook aangeboden in een aluminium variant, de Orbea Occam aluminium is uiteraard wat zwaarder maar hij is ook goedkoper. De Orbea Occam Hydro High Polished Triple Butted, zoals Orbea hem noemt, wordt aangeboden in 3 verschillende kleuren. De 2022 kleuren zijn antracita glitter-candy red, dark green-lima green en orange-black. Net zoals zijn carbon broer wordt de Orbea Occam aluminium ook aangeboden met 2 mogelijke veerweg lengtes, je hebt de keuze uit 140mm en 150mm vering. In tegenstelling tot de carbon variant, waarbij enkel Fox vering wordt toegepast, kun je bij de aluminium modellen ook kiezen voor een Marzocchi voorvork. De 2022 Orbea Occam aluminium wordt standaard geleverd met een 100mm dropper, maar als je liever een langere dropper seatpost wilt dan kun je er ook voor kiezen om een 125mm of een 150mm dropper te laten monteren.
orbea-rallon-aanbiedingorbea-rallon-2022-testenorbea-rallon-2022-review
Orbea Occam geometrie 2022
De Orbea Occam heeft een echte trail geometrie wat betekent dat de verhoudingen zo gemaakt zijn dat de krachtoverbrenging, ondanks de langere veerweg, zo efficiënt mogelijk is. Dit geldt voor zowel de aluminium als de carbon modellen, dus ondanks dat we in Nederland geen echte trails hebben kun je prima met een Occam uit de voeten omdat het geen echte enduro/downhill fiets is. De Orbea Occam heeft een laag bottom bracket (trapas) zodat je enorm strak kunt sturen, een lange reach en wielbasis bieden daarbij een goede stabiliteit op hoge snelheid. Tenslotte zorgt de rechte zadelbuis ervoor dat je optimaal boven je pedalen zit voor de beste krachtoverbrenging.

Orbea Occam 2022 kopen en testen bij Maxibikes
In verband met de enorme vraag naar fietsen op dit moment is het testen van een mountainbike of het überhaupt kopen van een fiets vaak lastig. Bel of mail ons voor de mogelijkheden, we hebben veel fietsen in bestelling staan dus wie weet kunnen we je aan een mooie Orbea helpen!


Orbea specialist

Orbea testcenter

Orbea onderhoud

bikefitting

klantwaardering 9.6

561