Lees klantwaardering  9,6

Voor informatie: 0341 - 25 84 10
Ma t/m vr 08:00-17:00 uur
Za 09:00-12:00 uur

Nieuws

RockShox Flight Attendant op de Orbea Oiz 2024!

Geplaatst: 13 maart 2024

Flight Attendant is de nieuwe generatie RockShox vering
Al weer 2 jaar geleden introduceerde RockShox de Flight Attendant, een volledig elektronisch veringsysteem dat zowel gegevens van de renner als rijgegevens verzamelt. Door middel van een algoritme wordt vervolgens de beste instelling bepaald voor optimaal veergedrag tijdens de rit of wedstrijd, dit is een voortdurende procedure. Destijds werd dit revolutionaire systeem gekoppeld aan trail- en enduro gerichte producten van RockShox, inmiddels heeft het ook de XC wereld bereikt. De geautomatiseerde vering met 3 standen (Lock, Pedal, Open) geeft ook voor die doelgroep veelal een verbetering ten opzichte van traditionele uitvoeringen. Het kan ook in een afzonderlijke stand werken, waardoor de voorvork en schokbreker in verschillende compressie posities actief kunnen zijn, een mogelijkheid dat je niet tegenkomt bij de huidige lockout systemen. De nieuwe generatie RockShox Flight Attendant is uitgevoerd met de Adaptive Ride Dynamics functie, het algoritme bepaalt over meerdere ritten de ideale instelling om vervolgens de vering aan te passen. Bijvoorbeeld bij een grote inspanning en staand op de pedalen zal het systeem gelocked worden. Of je met deze nieuwe vering altijd harder zal fietsen valt te betwijfelen maar hoe uitdagender de parkoersen hoe meer voordeel je hebt met dit elektronische systeem. In het heetst van de strijd hoef je niet na te denken over de juiste instelling en dus kun je je focussen op het parkoers, de Flight Attendant zal zich continue aanpassen aan de obstakels.

Orbea specialist RockShox Flight Attendant - maxibikes   Orbea RockShox Flight Attendant - maxibikes

Voorbij alle grenzen met de RockShox Flight Attendant
Flight Attendant is het enige automatische veersysteem dat continue leert en realtime reageert, bovendien werkt het volledig draadloos door "Sram AXS Wireless Technology". Het vernieuwde algoritme van Flight Attendant maakt nu gebruik van gegevens die het systeem een breder en completer beeld geven om de afstelling te personaliseren. Met meer componenten en meer gegevens kan Flight Attendant betere beslissingen nemen. Als het betere beslissingen neemt, is de fiets efficiënter en kun je harder fietsen. RockShox Flight Attendant heeft nu ook "Adaptive Ride Dynamics", deze slimme functionaliteit verzamelt gegevens van eerdere ritten om zo alle persoonlijke inspanningszones nauwkeurig te kunnen berekenen. Het algoritme wordt automatisch bijgewerkt terwijl je rijdt en naarmate je sterker wordt past "Adaptive Ride Dynamics" zich automatisch aan. De vernieuwde RockShox Flight Attendant is een optie op de Orbea Oiz M-LTD, voor een meerprijs van € 1499,- creëer je dé ultieme full suspension!

Orbea dealer RockShox Flight Attendant   Orbea Oiz RockShox Flight Attendant

Vraag ons naar de RockShox Flight Attendant op de Orbea Oiz 2024!
Dé Orbea specialist van Nederland staat altijd voor je klaar met alle informatie over de diverse mogelijkheden, dit uiteraard onder het genot van een lekkere kop koffie. Bij de aankoop van een Orbea is standaard een professionele bikefit, een servicebeurt en levenslange garantie inbegrepen!


Orbea specialist

Orbea testcenter

Orbea onderhoud

bikefitting

klantwaardering 9.6

561